Har du någon form av synfel så finns det säkert kontakt-linser som passar dig.

Linser känns ofta som ökad livskvalité och ger större frihet vid t.ex sportande och man slipper imma, smutsiga glas och kan använda vanliga solglasögon.
Fördelarna är många vilket man förstår efter att man haft linser en tid.

Ansvar och sunt förnuft är dock av stor vikt så att man sköter sitt linsbärande på bästa sätt.
Hygien och att man inte överdriver sitt bärande för att det är bekvämt och smidigt, utan att man verkligen tar hänsyn till sina ögon är givetvis viktigt.

Vi rekommenderar besök hos oss minst en gång om året för att se över dina ögons hälsa. Vi kontrollerar att dina ögon mår bra och vi uppdaterar så din syn fungerar väl.


Det finns idag många olika typer av linser på marknaden och märken som vi jobbar med är bland andra Proclear – Biofinity – Acuvue – Air Optix – Focus

Endaglinser
Dessa används vid ett tillfälle för att sedan kastas – ett säker bärande med andra ord. Denna form av linsbärande ökar mer och mer. Den finns för både för översynthet, närsynthet, astigmatiska och progressiva synfel.

Månadslinser
Används under en månad, men bör tas ut och rengöras varje dag. Även här ett säkert bärande om man sköter det på rätt sätt.
De finns även som dygnetrunt-linser som kan bäras i upp till 30 dagar i streck. Dessa linser finns i stort sett för alla olika synfel.

Halvårs / årslinser
Linser som används upp till 6-12 månader beroende hur ofta man bär dem. Dessa linser kräver noggrann hantering i form av skötsel och rengöring. De är något tjockare jämfört med både månads och daglinsen.

Stabila linser
Denna stabila lins innehåller ingen vätska och på så sätt har den en stabilare form än vanliga linser. Det har ofta lång invänjningstid jämfört med övriga linser, ofta upp till 2 månader.
Linser