Glasögon


Glasögonmodet gör ständiga förändringar. Det fantastiska är att man kan ändra så mycket, och variera utseendet med olika bågar. Material, färger, form och olika storlekar på glasögon gör detta mycket intressant och inspirerande. Vi arbetar med att tillsammans med dig som kund hitta fram till vad som passar dig och just din personlighet. Märken finns i det oändliga och några som vi jobbar med är till exempel: Ray Ban, KunoQvist, Peak Performance, Woow, Rodenstock, NIKE för att nämna några

Den kanske viktigaste delen i ett par glasögon är just glasen. För att få en bekväm och optimal synskärpa så arbetar vi med ledande glastillverkare som Rodenstock. Vårt mål med dig som kund, är att kunna erbjuda en lösning för ditt behov av synhjälpmedel. Oavsett om du behöver en enkel eller mer skräddarsydd lösning kan vi hjälpa dig med det.

DNEye Scanner från Rodenstock

Med dagens teknik kan vi mäta upp ett digitalt ”fingeravtryck” av ögat. Det är en ytterst detaljerad högprecisionsmätning av ögat som sedan ligger till grund för tillverkning av ditt glasögonglas. Den kallas DNEye Scanner och tillverkas av just Rodenstock. Med denna teknik kan vi mäta seendet ner i hundradels Dioptrier. Det gör att vi kan få ett bättre mörkerseende, synfältet kan upplevas större, kontrasterna högre och ett mer avslappnat närseende.Egen verkstad

Vi slipar i princip alla glas i vår verkstad vilket gör att vi kan erbjuda snabb leverans och även omslipning av glas till nya bågar. Allt medan du som kund väntar eller gör ett kort ärende.

Det finns olika material vilket gör att vi kan få tunna glas om så önskas. Vi kan då få ner vikten och använda ett hållbarare material på glasen. Det finns även olika ytbehandlingar som härdad yta, samt Antireflex för att minska reflexer i glasen.

Olika typer av glas

Enkelslipade glas har samma styrka på hela glaset. De är till för till exempel läsning eller skärmarbete. Det kan även finnas behov av enkelslipade glasögon vid exempelvis bilkörning.

Bifokala glas ger förbättrad syn både på avstånd och nära. Det slipas då in en liten ruta i glasets nedre yta. Det kan störa lite i början, men du vänjer dig så småningom. Det kan vara lite svårt att hitta skärpa på ett mellanavstånd.

Progressiva glas har en jämnt tilltagande styrka uppifrån och ner över hela glaset. Det ger en jämn och fin fördelning. Du ser i ett par progressiva glas ingen kant som i det bifokala glaset vilket ger en bättre komfort. Detta är ett modernt glas som hela tiden utvecklas och ger en bättre optik i de olika synfälten. Det finns idag olika progressiva glas för olika synområden. Dessa används ofta vid skärmarbete, men även i verkstadsmiljö.

Välkommen in i butiken så berättar vi mer om glasens olika egenskaper och möjligheter.


Goda råd för skötsel av dina glasögon

  • Vid rengöring: Använd ljummet vatten och diskmedel.
  • Skölj av glasen innan du putsar dem.
  • Var försiktig med att utsätta dem för hög värme, exempelvis ugnar eller bastu.
  • Lägg inte glasen nedåt, mot exempelvis en bordsyta. Förvara glasögonen i ett fodral när de inte används.
  • Putsa dem alltid med en mjuk duk.

Erbjudanden från oss

  • Glasögonbidrag till alla barn och ungdomar till och med 19 år. Är du under 8 år undersöks du hos en ögonläkare.
  • Kompletta singelglasögon från 995:-
  • Kompletta progressiva glasögon från 2.995:-
  • Solglasögon med din styrka från 1.995:-

Dela upp din betalning i upp till 12 månader helt räntefritt och utan uppläggningskostnader.
Vid köp av kompletta glasögon så har du alltid 30 dagars full bytesrätt.
90 dagars progressiv garanti för progressiva glasögon. Är du inte nöjd så byter vi glasen.