Linser


Har du någon form av synfel så finns det säkert kontaktlinser som passar dig.

Linser känns för många av våra kunder som att det ger dem en ökad livskvalitet. Det ger en större frihet vid t.ex sportande och man slipper imma, smutsiga glas och kan använda vanliga solglasögon. Fördelarna är många vilket du förstår efter att du haft linser en tid.

Ansvar och sunt förnuft är dock av stor vikt så att linsbärandet sköts på bästa sätt. Hygien och att inte överdriva sitt bärande för att det är bekvämt och smidigt är viktigt. Att verkligen ta hänsyn till sina ögon är viktigt.

Vi rekommenderar besök hos oss minst en gång om året för att se över dina ögons hälsa. Vi kontrollerar att dina ögon mår bra och vi uppdaterar så att din syn fungerar väl.

Det finns idag många olika typer av linser på marknaden. Märken som vi jobbar med är bland andra Proclear, Biofinity, Acuvue, Air Optix och Dailies


• Endaglinser
Dessa används vid ett tillfälle för att sedan kastas – ett säker bärande med andra ord. Denna form av linsbärande ökar mer och mer. Den finns för översynthet, närsynthet, astigmatiska och progressiva synfel.

• Månadslinser
Används under en månad, men bör tas ut och rengöras varje dag. Även här ett säkert bärande om du sköter det på rätt sätt.
De finns även som dygnet-runt-linser som kan bäras i upp till 30 dagar i streck. Dessa linser finns i stort sett för alla olika synfel.

• Halvårs / årslinser
Linser som används upp till 6-12 månader beroende hur ofta du bär dem. Dessa linser kräver noggrann hantering i form av skötsel och rengöring. De är något tjockare jämfört med både månads- och daglinsen.

• Stabila linser
Denna stabila lins innehåller ingen vätska och på så sätt har den en stabilare form än vanliga linser. Det har ofta lång invänjningstid jämfört med övriga linser, ofta upp till 2 månader.


Erbjudande:

  • Månadstest på linser: I priset ingår undersökning, inpassning av linser, träning, efterkontroller samt vätska. 600 kr
  • Linsabonnemang: Betala en liten summa varje månad via autogiro och du får dina linser hemskickade direkt till din brevlåda.